Palvelut

Muut palvelut

Toimintaterapia, vauvan imemisen ja syömisen haasteet,
135 € / 60 min

Vauvan imemisen haasteissa tukea voi saada toimintaterapeutilta mm. seuraavissa asioissa:

Kielen liikkuvuus ja toiminnallisuus, imemisen rytmin tukeminen, tehoton imu tai suun alueen aktivointi.

Korkea ja kapea suulaki, suun jänteiden kireydet, yliherkkä yökkäysrefleksi tai jänneoperaation jälkeinen kuntoutus.
Itkuinen ja levoton tai refluksioireileva vauva.

Imetyksen ja/tai pulloruokinnan haasteet, sopivan tuttipullon valinta, imetyksen tukeminen pulloruokinnan ohella kiinteisiin siirtymisen haasteet

Toimintaterapia, univaikeudet,
135 € / 60 min

Allergiat, refluksioireilu sekä aistisäätelypulmat aiheuttavat usein vauvoille ja lapsille uniongelmia. Oireilevaa lasta ei tule ns. unikouluttaa, mutta lapsen unta voi silti tukea. Vastaanotolla saat lempeitä, tutkittuun tietoon pohjaavia keinoja tukea lapsen unta mahdollisen oireilun puitteissa ja/tai aistisäätelyn haasteet huomioiden. Yhdessä löydämme teille sopivat tavat päivärytmiin, nukkumisjärjestelyihin, iltarutiinien toteuttamiseen ja yöheräilyiden hoitamiseen. Saat myös konkreettisia keinoja auttaa lasta rauhoittumaan sensorisen integraation ja vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan menetelmin.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta,
66 € / 45 min

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on lempeä ja tehokas hoito vauvojen moniin vaivoihin. Se rentouttaa ja rauhoittaa levotonta ja itkuista vauvaa, helpottaa vatsavaivoja ja kehon jännityksiä sekä tuo apua unipulmiin. Hoito on vauvalle miellyttävää ja tukee lapsen luonnollista kasvua ja kehitystä. Itkuisen ja levottoman vauvan olo helpottaa yleensä 2-4 hoitokerran jälkeen. Jokaisella käynnillä annetaan myös vanhemmille ohjeita kotona toteutettavaan vauvan hierontaan.

Vastaanotolla saat ohjausta ja konkreettisia neuvoja lapsen kehityksen tukemiseen. Saat leikki- ja toimintavinkkejä sekä toimintatapoja arjen tilanteisiin lapsen liikunnallisten taitojen, leikkitaitojen, aistisäätelyn, käsien käytön ja nähdynvaraisen hahmottamisen tueksi.

Toimintaterapia, itkuisen vauvan rauhoittelu,
135 € / 60 min

Vastaanotolla arvioimme syitä vauvan itkuisuuden taustalla sekä vauvan yksilöllistä tapaa reagoida ympäristön ärsykkeisiin ja pyrkiä säätelemään itseään. Saat keinoja juuri sinun vauvasi rauhoitteluun ja itsesäätelyn kehityksen tukemiseen. Saat käyttöösi myös Happiest Baby rauhoittelumenetelmän, joka sisältää turvallisia ja toimivia keinoja itkuisen vauvan rauhoitteluun. Opit yksinkertaiset viiden ässän menetelmät, joilla 2 viikon – 3 kuukauden ikäisen vauvan rauhoittumisrefleksi aktivoituu.

Toimintaterapia, refluksioireisen vauvan ja lapsen tuki,
135 € / 60 min

Vastaanotolla saat konkreettista ohjausta refluksin asentohoidon toteuttamiseen ja keinoja lapsen olon helpottamiseen mm. vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan keinoin ja sensorisen integraation teoriaan nojaten. Saat käytännön vinkkejä refluksi- ja/tai allergia-arjesta selviämiseen sekä ohjausta oire- ja ruokapäiväkirjan pitämiseen ja apua sen tulkitsemiseen. Voit saada myös imetysohjausta ja tarvittaessa tukea imetysdieetin toteuttamiseen. Tarvittaessa saat vinkkejä erikoisruokavaliotuotteiden valintaan ja käyttöön sekä ruoanlaittoon ja leivontaan. Saat keinoja lapsen motorisen kehityksen (mm. vatsamakuu) tukemiseen sekä neuvoja univaikeuksien helpottamiseen.

”Kiitos vielä uniohjauksesta, josta on heti ollut paljon hyötyä! Nyt on päiväunet alkaneet sujua tosi hyvin ja hän nukkunut selkeästi levollisemmin ja pidempään. Yölläkin on nyt heräilty enää kerran.”